346656.jpg
Tänään napsaistiin kavereilta kynsiä lyhyemmiksi, viimekerrasta kun on jo luvattoman pitkä aika. Leevillä on ollut hieman ripulia. En kuitenkaan ole huolestunut asiasta, koska johtunee varmastikin vain siitä, että kaveri on yllättäen saanut melko paljon salaatin lehtiä puputettavakseen pitkästä aikaa, arvatenkin hieman liikaa. Helpostihan tuosta menee vatsa löysäksi. Nyt ruokalistalla on sitten lähinnä vain vettä ja heinää. Heinää se mussuttaakin niin, että jatkuvasti pitää olla antamassa lisää. Leevin kynsienleikkuupuuhissa huomasin sen etukäpälässä vaaleanpunaisen pienen patin. Alkupaniikin jälkeen asiaa tarkemmin tutkittuani huomasin, että se onkin vain antura. Samanlaiset "patit" sillä oli joka käpälässä kun vaan tarpeeksi kaiveli karvojen alta. Tuosta kyseisestä kohdasta se oli varmaan vaan nuoleskellut ripulin aiheuttamia sotkuja pois ja sen takia se osui silmiini. Kaikkea sitä oppiikin. Tai tiesin kyllä, että kaneilla on anturat, mutta eipä niitä ole aiemmin karvan alta huomannut.

Pinniltäkin leikattiin kynnet ja huomasin, että ei ole järkevää käyttää koirien kynsisaksia ruuvin irroittamiseen, kun nyt oli sakset ikävästi tylsistyneet. Täytyypä ostaa sitten uudet sakset ja vaikka jonkin sortin ruuvinirroituskoje, tehokkaat pihdit tai jotain. Edit. Kai se on parempi selventää, että en siis tarkoita sitä perusruuvimeisseliä, semmoinen löytyy jo. Yritettiin sitten ottaa Pinnin kanssa kivaa poseerauskuvaa:
               346673.jpg
Eli mitä opin tänään? Älä syötä kanille yllättäen paljon salaattia (tiesin kyllä), kaneilla on käpälissään vaaleanpunaiset anturat, kuten koirilla, niitä ei vain aina näy karvojen alta ja älä käytä koirien kynsisaksia tai muitakaan saksia joiden et halua tylsistyvän ruuvien irroittamiseen tai muuhunkaan niille sopimattomaan puuhaan. Oppia ikä kaikki. :)